2016. március 5., szombat

Zsályás-barnavajas, fehér édesburgonya

Nemrég fedeztem fel magamnak a zsályát, de azóta nem tudok vele betelni. Olyan hihetetlen különleges ízt ad az ételeknek, hogy júúúúj... :D :D Az édesburgonyához, pedig kifejezetten jól passzol, úgyhogy ma két kedvencemet is ötvözhettem, a zsályát, és a spirálvágót :)

Ha nem szereted az édesburgonyát (vagy batátát) az édeskés, sütőtökös íze miatt (a férjem pl nem annyira rajong érte), akkor a fehér fajtáját neked találták ki. Szinte egyáltalán nincs, a hagyományos értelemben vett édesburi íze, sokkal inkább hasonít a hagyományos krumplira, viszont mindazon pozitív tulajdonságokat birtokolja, mint sárga társa.



Hozzávalók:
2 főre

1 nagyobb, fehér húsú édesburgonya
2-3 evőkanál vaj
5-6 levél zsálya



Nna, ez sem egy bonyolult köret...a batátát darabold: spirálozd, vagy vágd julienre, esetleg karikázd fel. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, melegítsd addig, amíg gyöngyözni nem kezd. Szórd bele a leveleket, és hagyd, hogy alacsony lángon, kb egy perc alatt megpiruljon. Szedd kéztörlőre, és dobd a vajra a krumplit. alaposan forgasd át, majd lefedve, alacsony-közepes lángon süsd puhára. A végén szórd meg a levelekkel, és már tálalhatod is. A zsálya jótékony, emésztés-segítő hatása miatt, akár nehezebb húsok mellé is remek köret. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése