2015. április 7., kedd

Pihi, és gluténmentes sajtos tallér

Ma tényleg nem volt torna, de volt helyette süti sütés, vagyis sós rágcsa sütés.
Meglátogatott egy kedves barátnőm, akivel már egy ideje nem találkoztunk, és kiderült, hogy nem eszik glutént, úgyhogy a délutánra tervezett sajtos tallér, amit Betűtésztánál találtam, nem jött volna be.
Úgyhogy gondoltam, hogy kicsit variálok rajta, mert a hozzávalók már megvoltak (na, semmi egetverő), de azért átnézem a szekrényt, miből építkezhetek :)


Hozzávalók, kb 18 darabhoz:

250g sovány túró
2 tojás
3 evőkanál kölesliszt (megőröltem a kölest)
5 evőkanál főtt köles
1 teáskanál só
Annyi barnarízsliszt, hogy viszonylag sűrű masszát kapjunk.
kb. 100 g sajt (nekem most cheddar és eidami) 

A sajt kivételével mindent összekeverünk, érdemes kicsit állni hagyni, hogy a gabona megszívja magát.
A tepsibe kis halmokat rakunk, ellapítjuk, tetejét megszórjuk a sajttal, és 180'C-on, kb 20-25 perc alatt szépen megsütjük

További receptek a https://www.facebook.com/szotyimuvek oldalamon :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése