Ma tényleg nem volt torna, de volt helyette süti sütés, vagyis sós rágcsa sütés.
Meglátogatott egy kedves barátnőm, akivel már egy ideje nem találkoztunk, és kiderült, hogy nem eszik glutént, úgyhogy a délutánra tervezett sajtos tallér, amit Betűtésztánál találtam, nem jött volna be.
Úgyhogy gondoltam, hogy kicsit variálok rajta, mert a hozzávalók már megvoltak (na, semmi egetverő), de azért átnézem a szekrényt, miből építkezhetek :)
Hozzávalók, kb 18 darabhoz:
250g sovány túró
2 tojás
3 evőkanál kölesliszt (megőröltem a kölest)
5 evőkanál főtt köles
1 teáskanál só
Annyi barnarízsliszt, hogy viszonylag sűrű masszát kapjunk.
kb. 100 g sajt (nekem most cheddar és eidami)
A sajt kivételével mindent összekeverünk, érdemes kicsit állni hagyni, hogy a gabona megszívja magát.
A tepsibe kis halmokat rakunk, ellapítjuk, tetejét megszórjuk a sajttal, és 180'C-on, kb 20-25 perc alatt szépen megsütjük
További receptek a https://www.facebook.com/szotyimuvek oldalamon :)
Meglátogatott egy kedves barátnőm, akivel már egy ideje nem találkoztunk, és kiderült, hogy nem eszik glutént, úgyhogy a délutánra tervezett sajtos tallér, amit Betűtésztánál találtam, nem jött volna be.
Úgyhogy gondoltam, hogy kicsit variálok rajta, mert a hozzávalók már megvoltak (na, semmi egetverő), de azért átnézem a szekrényt, miből építkezhetek :)
Hozzávalók, kb 18 darabhoz:
250g sovány túró
2 tojás
3 evőkanál kölesliszt (megőröltem a kölest)
5 evőkanál főtt köles
1 teáskanál só
Annyi barnarízsliszt, hogy viszonylag sűrű masszát kapjunk.
kb. 100 g sajt (nekem most cheddar és eidami)
A sajt kivételével mindent összekeverünk, érdemes kicsit állni hagyni, hogy a gabona megszívja magát.
A tepsibe kis halmokat rakunk, ellapítjuk, tetejét megszórjuk a sajttal, és 180'C-on, kb 20-25 perc alatt szépen megsütjük
További receptek a https://www.facebook.com/szotyimuvek oldalamon :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése