2015. április 28., kedd

Az ebéd: fincsi, csirkés zöldséges saslik, sült fokhagyás, lestyános mártogatóssal

Továbbra is meg vagyok veszve a zöldségért, de továbbra sem a nyersért. Viszont a párolt zöldség, egy idő után dögunalom. Ezért ma nyársa húztam, és megsütöttem, és jól megettük :) Ja, ne felejtsem a sült fokhagyás, lestyános mártogatóst sem...nyami :D



A páchoz:
1 tk só
0,5 tk bors
2 tk mustár
2-3 tk bazsalikom, vágy bármilyen zöld fűszer, amit szeretsz
3 evők. olívaolaj

A kockára vágott husi egy éjszakára a pácba folytjuk. Másnap (érdemes már reggel) hozzáborítjuk a felkockázott zöldségeket, ami nálam most:

Cukkíni 1 nagyobb
gomba kb 500g kisebb fejek
lilahagyma 3 nagyobb fej

Nyársra húzzuk, és mivel még nem izzítottuk be a kerti grillt, sütőben, felső grill állásban (250'C) kb fél óra alatt megsütjük.

A mártogatóshoz bedobunk a sütőbe 5-6 gerezd fokhagymát, hámozatlanul. 15 perc alatt meg is sül. Kinyomjuk a héjából, pici só, egy facsarásnyi citrom, két nagyobb csipet lestyán (elfogyott a koriander) és egy doboz natur joghurt.

Jó étvágyat :)

További receptek a https://www.facebook.com/szotyimuvek oldalamon :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése