A granola után, most a müzliszelet készült itthon. Receptből százfélét találni a neten, úgyhogy ki-ki ízlése szerint válogathat belőle aszerint, hogy mit szeret, vagy mi van éppen a szekrényben. A lényeg, hogy mindenféle tartósító-növelő, és "akármi" mentes, amivel a bolti tele van. Ráadásul, nincs telenyomva cukorral sem (én pl utálom, hogy a bolti édes, mint a dög...)
Nálam így készült, de bátran kísérletezz
Hozzávalók:
kb 8 db-hoz
250ml csészével
1/3 csésze aszalt áfonya
1/3 csésze dió, apróra vágva
1 csésze zabpehely
1/3 csésze mogyoróvaj (recept itt)
1/4 csésze méz
csipet só
Keverj össze mindent nagyon alaposan, hogy a méz és a mogyoróvaj bevonja az egészet.
Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és nagyon alaposan nyomkodd le. Tedd hűtőbe néhány órára, szeleteld fel, és már eheted is :)
Nálam így készült, de bátran kísérletezz
Hozzávalók:
kb 8 db-hoz
250ml csészével
1/3 csésze aszalt áfonya
1/3 csésze dió, apróra vágva
1 csésze zabpehely
1/3 csésze mogyoróvaj (recept itt)
1/4 csésze méz
csipet só
Keverj össze mindent nagyon alaposan, hogy a méz és a mogyoróvaj bevonja az egészet.
Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és nagyon alaposan nyomkodd le. Tedd hűtőbe néhány órára, szeleteld fel, és már eheted is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése