Vannak ételek, amik valamiért úgy élnek a köztudatban, hogy azok nehezek, zsírosak. Pedig szerintem szinte mindent el lehet készíteni "könnyebb" variációban is.
Nagyon szeretjük a fűszeres ételeket, köztük egyik kedven itthon a csilis bab. Igen, tudom, hogy abban eredetileg nincs kukorica, de mi így szeretjük, úgyhogy ebben van...és psssztt... még a titkos összetevő...a csoki
Nálunk így készül:
Hozzávalók:
3 kiadós, vagy 4 normál adagra
400g darál csirkecomb
1 doboz (kidney)bab
fél doboz kukorica (kb 100g)
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
1 fej vöröshagyma (apró kockára)
2-3 gerezd fokhagyma (összezúzva)
fél csomag chili con carne fűszerkeverék (én a Fűszerész-ét használom, ha másod van, akkor 2-3 evőkanál)
só, ízlés szerint
chilipaprika, vagy por (ez nálam elmaradt, a bébi miatt)
2 evőkanál olívaolaj, vagy kókuszolaj
1 kocka étcsoki
Az olajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg a húst. Tedd rá a sűrített paradicsomot, és hagyd, hogy egy picit odakapjon. Szórd meg a fűszerrel, és mehet bele chilipaprika, és chilipor is bőven. Küld utána a paradicsomot, keverd el alaposan, majd küld utána a babot és a kukoricát. Ha nagyon sűrű, egy pici vizet tehetsz rá, vagy ha csemete nem eszik belőle, akkor egy kis vörösbort. Főzd minimum fél órát, 40 percet. Ha nem elég sós, ízesíts utána. A végén dobd bele a csokit, várd meg, amíg elolvad, keverd el, és már tálalhatod is :) Ha te sem tettél bele chilipaprikát, akkor a tányérban szórd meg némi jalapeno paprikával :)
Isteni hozzá a tejföl, és egy kis reszelt sajt, vagy az én kedvencem: Végy egy tortilla lapot, az egyik felét szórm meg sajttal, tegyél rá a chiliből, mehet rá még egy kis sajt, hajt ketté, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát :)
Csak érdekességként:
Nagyon szeretjük a fűszeres ételeket, köztük egyik kedven itthon a csilis bab. Igen, tudom, hogy abban eredetileg nincs kukorica, de mi így szeretjük, úgyhogy ebben van...és psssztt... még a titkos összetevő...a csoki
Nálunk így készül:
Hozzávalók:
3 kiadós, vagy 4 normál adagra
400g darál csirkecomb
1 doboz (kidney)bab
fél doboz kukorica (kb 100g)
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
1 fej vöröshagyma (apró kockára)
2-3 gerezd fokhagyma (összezúzva)
fél csomag chili con carne fűszerkeverék (én a Fűszerész-ét használom, ha másod van, akkor 2-3 evőkanál)
só, ízlés szerint
chilipaprika, vagy por (ez nálam elmaradt, a bébi miatt)
2 evőkanál olívaolaj, vagy kókuszolaj
1 kocka étcsoki
Az olajon dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg a húst. Tedd rá a sűrített paradicsomot, és hagyd, hogy egy picit odakapjon. Szórd meg a fűszerrel, és mehet bele chilipaprika, és chilipor is bőven. Küld utána a paradicsomot, keverd el alaposan, majd küld utána a babot és a kukoricát. Ha nagyon sűrű, egy pici vizet tehetsz rá, vagy ha csemete nem eszik belőle, akkor egy kis vörösbort. Főzd minimum fél órát, 40 percet. Ha nem elég sós, ízesíts utána. A végén dobd bele a csokit, várd meg, amíg elolvad, keverd el, és már tálalhatod is :) Ha te sem tettél bele chilipaprikát, akkor a tányérban szórd meg némi jalapeno paprikával :)
Isteni hozzá a tejföl, és egy kis reszelt sajt, vagy az én kedvencem: Végy egy tortilla lapot, az egyik felét szórm meg sajttal, tegyél rá a chiliből, mehet rá még egy kis sajt, hajt ketté, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát :)
Csak érdekességként:
Energia/kcal | Fehérje/gramm | Zsír/gramm | Szénhidrát/gramm | ||
---|---|---|---|---|---|
Összesen (1405 g) | 1078 | 96.0 | 35.2 | 86.7 | |
1 adagban (351 g) | 270 | 24.0 | 8.8 | 21.7 | |
100 grammban | 77 | 6.8 | 2.5 | 6.2 |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése