Ezen nincs is mit ragozni...a cékla jó!
A receptet a Pinteresten találtam, mit mondhatnék...szerelem első látásra, és nem is csalódtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni. Kívül ropogós, belül krémes, tökéletes <3
Mivel nem otthon voltam, ez most hagyományos krumpliból készült, de legközelebb édesburiból, vagy almából próbálom ki. Majd mesélek :)
Nálam így készült:
Hozzávalók:
A receptet a Pinteresten találtam, mit mondhatnék...szerelem első látásra, és nem is csalódtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni. Kívül ropogós, belül krémes, tökéletes <3
Mivel nem otthon voltam, ez most hagyományos krumpliból készült, de legközelebb édesburiból, vagy almából próbálom ki. Majd mesélek :)
Nálam így készült:
Hozzávalók:
4-6 személyre
300g cékla
200g krumpli
100g hagyma
1/2 csésze zabpehelyliszt (50g)
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 evőkanál vaj, vagy kókuszolaj a sütéshez
Tisztítsd meg a zöldségeket, reszeld le a céklát és a krumplit, vágd apróra a hagymát. Boríts össze mindent, és keverd össze alaposan. Elég száraznak tűnik majd, de ne aggódj, a serpenyőben össze fog állni.
Melegítsd fel a zsiradékot, és borítsd bele a "masszát" a serpenyőbe (kb 24-26cm átmérőjű volt).
Nyomkodd bele alaposan, és süsd kb 20 percet alacsony lángon. Úgy a legkönnyebb megfordítani, ha egy tányérra borítod, és onnan csúsztatod vissza hogy a másik oldalát is megpirítsd.
Tálald forrón, például egy kis fetás krémsajttal a tetején :)
Tisztítsd meg a zöldségeket, reszeld le a céklát és a krumplit, vágd apróra a hagymát. Boríts össze mindent, és keverd össze alaposan. Elég száraznak tűnik majd, de ne aggódj, a serpenyőben össze fog állni.
Melegítsd fel a zsiradékot, és borítsd bele a "masszát" a serpenyőbe (kb 24-26cm átmérőjű volt).
Nyomkodd bele alaposan, és süsd kb 20 percet alacsony lángon. Úgy a legkönnyebb megfordítani, ha egy tányérra borítod, és onnan csúsztatod vissza hogy a másik oldalát is megpirítsd.
Tálald forrón, például egy kis fetás krémsajttal a tetején :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése