Na jó, azért nem terveztem, hogy megint szaloncukrot gyártok, de ez maradékmentés volt :) Igaz, hogy kicsit a kabátot a gombhoz, de nem ez lesz az első eset.
Muci reggel meghagyott egy fél banánt, és sajnáltam volna, ha megbarnul, úgyhogy lett belőle szaloncukor...
A sportszelet receptből indultam ki, és azon variáltam kicsit.
Hozzávalók:
a szokásos kb 16 darabhoz
1 nagyobb banán fele, vagy egy nagyon mini
40g kókuszliszt
40g zabpehelyliszt
1 evőkanál holland, zsírszegény kakaópor
1 evőkanál nyírfaporcukor
20-25 ml rumaroma (ízlés szerint lehet több is, de óvatosan, mert nagyon híg lesz)
1 tk vaníliaaroma
Kóstolgass! :) Ha nagyon híg, kakaóval sűrítsd, ha nagyon sűrű, rummal (vagyis aromával) hígítsd kicsit.
A banánnal kezdve, mindent bevágtam az aprítóba, és jól "összegyúrtam". Aztán jött a szokásos, egy órára a hűtőbe, letakarva, hogy a zab megszívja magát, golyóformázás...vagyis inkább ovális, kicsit vissza a hűtőba, amíg elkészül a csoki. Ezt most fele ét, fele tejcsokiba forgattam, mert még maradt a tegnapi étcsokiból, azt egy picit felmelegítettem gőz fölött, amíg a tejcsokit felolvasztottam a mikróban (óvatosan, alacsony fokozaton, alkalmanként átkeverve, mert könnyen megég) Belekevertem a kakaóvajat, és így kevertem hozzá a tegnapi maradékhoz. ...na, ha ezt olvassa valaki, aki tényleg ért ehhez, most biztos sikítófrászt kap...
A helyes temperálásról itt találsz tippeket, én a kakaóvajas utat választottam.
A cukrok megfürödtek a csokiban, aztán mentek a sütőpapírra, majd a hűtőben hűsöltek.
...oké, hogy nem lett nagy adag...de vészesen fogy... :)
Muci reggel meghagyott egy fél banánt, és sajnáltam volna, ha megbarnul, úgyhogy lett belőle szaloncukor...
A sportszelet receptből indultam ki, és azon variáltam kicsit.
Hozzávalók:
a szokásos kb 16 darabhoz
1 nagyobb banán fele, vagy egy nagyon mini
40g kókuszliszt
40g zabpehelyliszt
1 evőkanál holland, zsírszegény kakaópor
1 evőkanál nyírfaporcukor
20-25 ml rumaroma (ízlés szerint lehet több is, de óvatosan, mert nagyon híg lesz)
1 tk vaníliaaroma
Kóstolgass! :) Ha nagyon híg, kakaóval sűrítsd, ha nagyon sűrű, rummal (vagyis aromával) hígítsd kicsit.
A banánnal kezdve, mindent bevágtam az aprítóba, és jól "összegyúrtam". Aztán jött a szokásos, egy órára a hűtőbe, letakarva, hogy a zab megszívja magát, golyóformázás...vagyis inkább ovális, kicsit vissza a hűtőba, amíg elkészül a csoki. Ezt most fele ét, fele tejcsokiba forgattam, mert még maradt a tegnapi étcsokiból, azt egy picit felmelegítettem gőz fölött, amíg a tejcsokit felolvasztottam a mikróban (óvatosan, alacsony fokozaton, alkalmanként átkeverve, mert könnyen megég) Belekevertem a kakaóvajat, és így kevertem hozzá a tegnapi maradékhoz. ...na, ha ezt olvassa valaki, aki tényleg ért ehhez, most biztos sikítófrászt kap...
A helyes temperálásról itt találsz tippeket, én a kakaóvajas utat választottam.
A cukrok megfürödtek a csokiban, aztán mentek a sütőpapírra, majd a hűtőben hűsöltek.
...oké, hogy nem lett nagy adag...de vészesen fogy... :)
Szia! Nagyon jók ezek a szalon cukor receptek. Véleményed szerint meddig állnak el ha nem faljuk fel mind? Köszönöm
VálaszTörlésSzia Dia!
TörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszenek. Bevallom nem tudom, mert nálunk mindig nagyon hamar elfogy - bár ahogy látod, nem is készül belőlük nagy adag. Ez a rumos, ha nem hűtőben tartod, biztos nem sokáig, mert a banán nem hiszem, hogy bírja. Hűtőben egy, másfél hétig biztosan. A többi, amiben alapvetően nincs romlandó, tovább bírják, de két hétnél hosszabb időt nem jósolnék nekik, mert ugye ebben semmi tartósító nincs, max a cukor... :)