2015. augusztus 8., szombat

Banánkenyér

Az a legjobb ebben, és a hasonló receptekben és ételekben, hogy nincs kőbe vésett recept, hanem azt használsz benne, ami éppen van otthon, vagy ami már hanyatlásnak indult a hűtőben, kamrában. Az arányokat érdemes betartani, de azt, és arra cserélsz, amit jónak látsz, vagy szeretsz :) Ezért is találsz annyi helyen, annyi receptet :)

Nálam most így készült:



Hozzávalók:

3 közepes banán
8-10 darab aszalt datolya nagyon apróra vágva
1,5 teáskanál sütőpor
2 db tojás
0.5 teáskanál fahéj
125 g zabpehelylisz
125 g tönköly fehérlisz
90 ml olvasztott kókuszolaj

Törd össze a banánt, szórdd meg a sütőporral. Verd habosra a két tojással, és küldd utána a datolyát is. Mehet bele a liszt, mindkettő, a fahéj és a kókuszolaj is. Keverd össze az egészet, de ne dolgozd ki nagyon, csak úgy, mint a muffinnál, elég, ha elkeveredik a liszt a nedves összetevőkkel. Itt érdemes megkóstolni, és ha nem találod elég édesnek, akkor egy kis édesítővel orvosold. Tehetsz bele kókuszreszeléket, kókuszchipset, csokidarabokat...bármit :)
Kiolajozott formában 175'C-on kb 60 perc alatt készül el. Félidőben, vagy amikor úgy látod, nagyon barnul, érdemes letakarni a tetejét egy fóliával, nehogy megégjen.

Fogyaszd melegen, langyosan, hidegen. Kínálhatsz mellé gyümölcsöt, fagyit, vagy (hmmm...) egy kis házi nutellát...? :)
Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése